Våra medarbetare har lång erfarenhet från utveckling och användning av styrmodeller för många olika typer av projekt och branscher.

Projektmodellen – kartan som visar vägen

Har du någon gång gått vilse i en skog eller åtminstone känt dig lite osäker på var du befinner dig? Kanske har du till och med upplevt en liknande känsla i ett projekt? Projektmodellen är projektets ”karta” och på den kan vi utläsa var vi befinner oss i projektet och visuellt kommunicera till projektteamet hur långt det är kvar till målet.

Vi har lång erfarenhet av utveckling och användning av styrmodeller för många olika typer av projekt och branscher. Olika projekttyper kräver anpassade modeller, framför allt i den ”gula delen” där process- och arbetsinstruktioner beskrivs för att tala ”PROPS-språk”. Den ”blå delen”, som hanterar projektledningsinstruktionerna, är ofta mer generisk liksom den ”röda delen” projektstyrning där grindbeslut hanteras vid fas- och skedesövergångar.

Våra projektledningskonsulter har stor vana att snabbt anpassa sig till våra kunders styrmodeller, men vi kan också använda oss av våra egna bransch- eller typanpassade modeller. Olika projekttyper har speciella behov av fasindelning och definition av leverabler och hos oss får du tillgång till styrmodeller för projekt inom områden som bygg, anläggning, processutrustning, produktutveckling, mjukvara och infrastrukturprojekt,

En projektmodell skapar struktur, ger ett fokus på affärsmässigheten och fastställer ett gemensamt språk och tydliggör roller och processer. En bra projektmodell ger dessutom stöd för styrningen av hela organisationens projektportfölj.

PROPS/XLPM, PPS, PRINCE2 (projektledningsmetod), PEJL är några av de styrmodeller våra projektledningskonsulter har erfarenhet av. Vi arbetar med både traditionella och agila utvecklingsmodeller typ RUP och Scrum.