VERONICA GALIMOVA

“Jag drivs av drömmen om att bygga ett hållbart samhälle.”

Driven av en stor dröm om att göra världen till en bättre plats för alla och att bygga ett hållbart samhälle sökte jag jobb på Helenius. Som företag har Helenius effektivitet och ny teknik i fokus där kreativa lösningar och ny teknik implementeras i de flesta projekt.

Jag har specialistutbildning inom energieffektiv teknik från Vitrysslands Nationella Tekniska Högskolan. Efter några år på produktion- och teknikavdelning på fjärrvärmeverket bestämde jag mig att fortsätta min utbildning i Sverige. År 2013 tog jag energiexamen på magisternivå på KTH och det var då min resa på Helenius börjades.

Varför blev det just Helenius?

Driven av en stor dröm om att göra världen till en bättre plats för alla och att bygga ett hållbart samhälle sökte jag jobb på Helenius. Helenius som företag har effektiv och ny teknik i fokus, kreativa lösningar och ny teknik implementeras i de flesta projekt. Stor uppmärksamhet ägnas åt personlig utveckling av varje enstaka medarbetare och alla idéer är alltid välkomna.

Beskriv din professionella drivkraft.

Utmanande projekt och krävande uppgifter, möjlighet att träffa nya människor, lära sig mycket nytt samt dela sina erfarenheter med andra.

“På Helenius får man trevliga kollegor, som kan både vara stöd i arbetsfrågor och dela ens framgångar.”

Varför blev det här ditt yrkesval?

Energi- och miljöfrågor är mycket aktuella i dagens samhälle. Precis som de flesta ville jag vända på den dåliga utvecklingen inom miljö och klimat som vi har känt av under de senaste åren. Därför valde jag att vara med i ett lag som dagligen jobbar med och skapar nya effektiva system för inomhusklimat som minskar miljöpåverkan

Hur påverkar seniorgruppen projekten?

Seniorgruppen är en tillgång på företaget. Man får alltid bra tips och får sitt jobb granskat ordentligt.

Vad/vilka faktorer är det som kännetecknar ett ”lyckat projekt” i dina ögon?

Ett lyckat projekt är alltid ett sammanhängande lag, som dag för dag jobbar mot gemensamma mål. Bakom ett lyckat projekt står inte bara en erfaren ledare, utan duktiga och ambitiösa konstruktörer och handläggare.

Namn: Veronica Galimova
Fritidsintressen: Yoga (jag är yogaledare)
Befattning: Handläggare inom VVS- och energi

“Precis som de flesta ville jag vända på den dåliga utvecklingen inom miljö och klimat som vi har känt av under de senaste åren.”