– NYHETER –

CSR

Mirjam Björklund avancerar på WTA-rankingen

Heleniussponsrade Mirjam Björklund har en flygande start på 2019. Sedan januari har hon vunnit fyra internationella titlar och gjort FedCup-debut, där hon representerade Sverige och vann mot 200-rankade Isabella Shinikova.

Nu har hon nått ännu en milstolpe. I början av maj tog hon karriärens första titel i en 25 000-dollarstävling. Det skedde i italienska Santa Margherita Di Pula där Gabriele Ce från Brasilien väntade i finalen.

– Det var en sjukt tuff match som varade i över två timmar trots två raka set. Jag bryter ner henne precis som jag vill och försöker blanda med att ha övertag utan att stressa. Jag gjorde det bra och kunde hålla mig fokuserad och disciplinerad.

Segern betyder ett avancemang med runt hundra platser på WTA-rankingen till cirka 360 och hon är nummer 4 på ITF. Det betyder också att större tävlingar väntar. Mirjam Björklund har även fått ett wildcard till sommarens 125 000$-tävling i Båstad.

– Det betyder så mycket att få betalt för det hårda jobb man lägger ner och få bevis på att jag hör hemma på en viss nivå. Ett av målen för 2019 var att vinna en 25 000$-tävling. Nu är det avklarat. Så nu höjer vi ribban och siktar på en 60 000$-titel inom ett år! Ranking-mässigt vill jag ligga mellan 250–300 i slutet av 2019.