”Unga behöver hoppa i utvecklingstrappan”

Det där med att lära sig yrket från grunden och långsamt jobba sig uppåt. Den tiden är förbi.

– Du måste fortfarande lära dig avancerade tekniska yrken från grunden, men utvecklings­kurvan vi erbjuder våra yngre medarbetare måste vara brantare än tidigare, säger Helenius vvd Göran Karlsson.

Snabbare utvecklingstakt
Skillnaden är inte vad en nyexaminerad person kan idag jämfört med för 10 eller 20 år sedan. Däremot är samhället annorlunda, tålamodet och säkert det individualistiska tänkandet. Det finns en annan förväntan på utvecklingstakten. En mognad i unga år, där man vet vad man vill och vart man ska. Och inte ber om ursäkt för det.

– Det finns en kraft i det. Om vi kombinerar den med vår respekt för erfarenhetens enorma betydelse, så kan vi ge de unga möjlighet att utvecklas väldigt snabbt.

Det handlar om att behålla den här drivkraften genom att utmana. ­Lyfta snabbare och låta personer hoppa i utvecklingstrappan, istället för att ta steg för steg.

– Vi seniora lugnar vårt kontrollbehov och lutar oss en aning bakåt. Som mentorer delegerar vi och låter yngre medarbetare få en uppgift att växa med, medan vi är aktiva bollplank och säkrar upp med vår erfarenhet.

Kunderna med på tåget
Kunderna är intresserade av unga konsulter med seniora konsulters stöd och kompetens. Göran Karlsson har ett fint kvitto att visa upp. Kunden Oljibe har följt Admir Haracic, som haft seniora installationssamordnaren Erik Dagerborn som senior mentor. Och de har nu bett att få arbeta med Admir som installationssamordnare.

– Oljibe väljer en stor talang med bara ett års erfarenhet bakom sig. Det är möjligt genom kombinationen av Admir Haracics driv och Erik Dagerborns stora engagemang. Det här sättet att slipa diamanter av unga talanger är en vinst för hela branschen.