Seniora mentorn Erik Dagerborn med adepten Admir Haracic.

Seniort mentorskap bådar gott för framtiden

Helenius testar mentorskap för överföring av kunskaper till nya talanger. Seniora konsulters erfarenheter går som bekant inte att lära ut på en kurs, samtidigt som just dessa erfarenheter är centrala för det lyckade projektet. Det seniora mentorskapet är ett av flera sätt där Helenius uppmuntrar unga medarbetare att ta stora kliv i sin karriärutveckling på företaget.

Det började med att Helenius ändrade introduktionen för yngre medarbetare. Man införde korta avstämningar varje vecka. Trivs du? Hur fungerar uppdraget? Vilket stöd behöver du? Det har blivit en plattform för att prata förväntningar, ta hand om drivkrafter och se till att unga medarbetare känner sig nöjda med sin utveckling. Och formen har fördjupats i ett seniort mentorskap.

Erik Dagerborns expertkompetens inom installationssamordning är av den art som gör att han hade behövts klonas, om man får tro Helenius vvd Göran Karlsson. När unga Admir Haracic dök upp på anställningsintervju var det en klockren matchning. Admir ville hålla på med ledarskap och installationssamordning och kemin mellan honom och Erik Dagerborn fanns direkt.

Rätt kille, men utan erfarenhet. En perfekt adept för det seniora mentorskapet. De började från scratch. Admir fick ta fram skisser och göra ”de tråkiga sakerna”, samtidigt som Erik skickade ut honom för att kolla om saker stämde i verkligheten. De satt i samma rum under mentorskapsåret och Admir fick order om att fråga om precis allt. Och de var ute på projekten tillsammans, och tittade med samma ögon.

– Det finns inga genvägar inom installationssamordning, konstaterar Erik Dagerborn. Det finns kurser, men utöver teknisk förståelse måste du även ha ledarskapet och kommunikationen. Admir ska kort sagt ha en aura och pondus, men får aldrig bli osams med någon.

Släppt men inte försvunnit
Erik Dagerborn har varit tydlig med att Admir alltid ska arbeta digitalt och lagt tid på att föra över erfarenheter kring projektdialogen och samspelet med andra discipliner. Bra relationer är nyckeln till effektivitet, roliga projekt och tidplaner som håller. Helenius ska vara starka där, bättre än andra, konstaterar han.

– Admir har lätt att hantera människor och har haft en otrolig utvecklingskurva. Jag känner en sån stolthet över honom. Idag är han självgående och efterfrågad av kunderna. Jag har släppt taget, men vi fortsätter höras. Häromdagen berättade han att headhuntarna börjat höra av sig, precis som jag sagt att de skulle göra. Men gräset är oftast inte grönare på andra sidan.

”Admir har haft en otrolig utvecklingskurva. Jag känner en sån stolthet över honom. Idag är han självgående och efterfrågad. Jag har släppt taget, men vi fortsätter höras.” Erik Dagerborn, installationssamordnare och senior mentor