Utvecklingsprogrammen skräddarsys utifrån varje deltagare och utgår helt från medarbetarnas egen motivation att nå nästa nivå.

Helenius Academy utvecklar medarbetarna

När Helenius Academy startade i januari 2011 var Helenius först ut i VVS-branschen med en långsiktig utbildningssatsning med den här typen av utvecklings- och ledarskapsprogram.

– Ambitionen att vara bäst i VVS-branschen inom alla kompetensområden gäller hela företaget ner på enskild medarbetarnivå. Den här ambitionen är mer än ett mål, det är en del av vår själ, konstaterar Arne Wallström, vd på Helenius.

Nya lärdomar direkt till projekten

Helenius Academys program löper årsvis med målet att utveckla och coacha medarbetarna. Utvecklingsprogrammen skräddarsys utifrån varje deltagare och utgår helt från medarbetarnas egen motivation att nå nästa nivå. Inom ramen för Helenius Academy finns det program för uppdragens olika roller.

– Det är oerhört viktigt för oss att våra medarbetare har sin professionella grundtrygghet i hög kompetens och att de känner att vi satsar på dem, säger Arne Wallström. Vi överför de nya lärdomarna från akademin direkt till verksamheten och projekten.

Fångar upp medarbetarnas egna ambitioner

Utöver de tyngsta momenten, som är direkt knutna till uppdragsprocesserna och Helenius interna verktyg, innehåller akademins program bland annat ledarskap, personlig coachning och personlig utveckling.