Nytt nummer av vår företagstidning Utblick finns ute.

2018-08-06

Håkan Ekvall till Helenius

Helenius har fått mycket erfaret tillskott i form av Håkan Ekvall. Håkan kommer närmast från PB teknik, där han bland annat hjälpt hyresgästen Karolinska Institutet med kravspecar mot arkitekter och vvs-konsulter. Det här uppdraget fortsätter han med som Helenius-medarbetare, och därefter väntar nya uppdrag i rollen som uppdragsansvarig.

– Jag har arbetat i branschen sedan 1989 och i samband med att PB teknik köptes upp såg jag chansen att själv välja min nya arbetsgivare. Helenius känner jag till sedan tidigare, och det var flera aspekter som gjorde att jag tog kontakt med vd Arne Wallström. Jag ser fram emot avancerade och intressanta projekt som passar bra med min bakgrund och mot industri och läkemedel.

Håkan Ekvall är 51 år och bor i 50-talsvilla i Täby med fru och två tonårsdöttrar. Tidigare har han arbetat på Lobby VVS, Lönners och nu senast PB teknik, som köpts upp av COWI.

2018-03-13

360-kameran som ger måttriktig 3D-modell

Helenius har använt den senaste tekniken med 360-kameraskanning för att göra en måttriktig 3D-modell av huvudkontoret i Silverdal. Modellen kan användas till flera områden:

• Visualisering av ett kontor eller miljö
• Statusbedömning av inredning/installationer
• Som modell och underlag i samband med exempelvis projektering
• Som stöd för förvaltningsorganisationen med exempelvis servicepunkters placeringar

Är du intresserad av en 360-kameraskanning?
Kontakta Björn Mejerwall för att diskutera hur du kan dra nytta av 360-kameraskanning i din verksamhet: 08-625 22 81, bjorn.mejerwall@helenius.se

Se exemplet på Helenius kontor i Silverdal här:
https://my.matterport.com/models/WmskPF8nshW

2018-02-23

Årets padeltennis-turnering avgjord!

Nu har Helenius årliga padeltennis-turnering avgjorts. Dryga 30-talet kunder och beställare var med nere vid Frihamnen och skapade en mycket trevlig kväll med många skratt, heja-rop samt – ska det tillstås – en och annan mild svordom. Tack för en toppenkväll!

 

Till slut korades två segrare, en i vardera klass. Grattis till Klas Holmgren och Stefan Windefalk från Team Fabege och för kvällen speciellt inbjudna Team Gamla Gnagare. Med tillsammans över 50 A-landskamper i fotboll visade sig Johan Mjällby och Dick Lidman vara svårslagna även med en mindre boll.

 

2017-12-01

Nytt nummer av Utblick

I vår egen företagstidning Utblick fångar vi våra uppdragsgivares verklighet och passar på att berätta lite om oss också. Tidningen finns i pappersformat och som pdf för läsning direkt på skärm. Trevlig läsning!

Helenius flyttar in i nya lokaler på Kungsholmen

Efter fem år har Helenius vuxit ur citykontoret och flyttat till nya och större lokaler på Strandbergsgatan 12 på Kungsholmen. Med ett kontor i innerstadsläge kommer vi närmare många av våra uppdragsgivare som har kontor i Stockholms innerstad. För våra medarbetare ger läget en större flexibilitet. Det nya lokalerna gör att vi kan dubblera personalstyrkan.

Nu har Helenius certifierad energikartläggare

Tobias Bergman, som är ansvarig för Helenius energigrupp, är nu certifierad energikartläggare och kan utföra energikartläggningsuppdrag för företag som omfattas av lagen om energikartläggning.

Så här påverkar nya lagen om energikartläggning ditt företag:

 1. Ta reda på om ditt företag omfattas. Eftersom det är företagen själva som ska bedöma om verksamheten omfattas av lagen, har Energimyndigheten tagit fram en vägledning. Den laddar du ner eller beställer på www.energimyndigheten.se. Här får du bland annat information om storlekskriterier och vad som gäller kring ekonomisk verksamhet och ägandeförhållanden. Lagen gäller såväl privat som offentlig sektor, och även verksamheter som bedrivs utan vinstsyfte omfattas.

2. Anlita certifierad energikartläggare. De företag som omfattas av lagen behöver kartlägga all energi de har rådighet över, inklusive verksamhetsenergi. Det här är med andra ord betydligt mer omfattande än en energideklaration. Kartläggningen behöver utföras av en certifierad energikartläggare, alternativt behöver det egna miljö- och energiledningssystemet anpassas. På Helenius är Tobias Bergman certifierad för den här energikartläggningen.

 3. Rapportera in första kvartalet 2017. Rapporten från energikartläggningen ska lämnas till Energimyndigheten under första kvartalet 2017. Därefter ska en ny kartläggning göras vart fjärde år. Om man inte hinner slutföra kartläggningen före första rapporteringen 2017 finns det möjlighet att endast rapportera in en övergripande beskrivning av företagets totala energianvändning och sprida ut den detaljerade kartläggningen över fyra års tid.

Helenius öppnar regionkontor i Uppsala

Uppsala är ett centrum för både forskning och utbildning i världsklass. Därför har Helenius alltid haft uppdrag här – åt Ångströmlaboratoriet, Pfizer, Akademiska Hus, GE, ThermoFisher, Fresenius…

Därför är det också helt naturligt att Helenius nu tar steget med en riktig etablering i staden. Den 16 maj öppnar vi ett regionkontor på Kålsängsgränd mitt i Uppsala.

– Uppsala en fantastisk region med en likaledes fantastisk utveckling, konstaterar Arne Wallström, vd för Helenius. För oss är det naturligt att finnas till hands med en riktig etablering. Det är även intressant ur ett rekryteringsperspektiv. Nu kan vi erbjuda arbetsplats i Uppsala, centrala Stockholm och Silverdal.

 

vinnare2016_af_sollentuna

Helenius Arne Wallström: Årets Företagare 2016 i Sollentuna.

Företagarna i Sollentuna har tilldelat Arne Wallström på Helenius utmärkelsen Årets Företagare 2016 i Sollentuna. Utmärkelsen kvalificerar också för Företagarnas regionfinal den 7 juni i Stockholms län.

Företagarnas Sollentunas motivering (på rim):

Firman grundades år nittonhundrasextiofem (1965)
Sedan dess har Sollentuna varit företagets hem
Nu finns kontor i Uppsala och Stockholms stad
Det började med tegelbruk och Marabou choklad 

Leverans i tid med kvalitet och innovation
skickliga förhandlare, klarsynthet och intuition
Vid gisslandrama tagen utav arga flygplanskapare
Fri lejd för sig och material ordna firmans skapare 

I femtio år man hjälpt kunder uppnå sina mål
för produktion av mjölk och medicin samt alkohol
Skapar egen termisk energi och el från solens ljus
och fixar bra miljö och fin funktion i varmbadhus 

Med stöd av AMA/VVS och med sina ISO-CERT
projektet Ångströmlabbet leddes på förträffligt sätt
Har även involverats i projekt för Stockholms Sluss

Helenius förvärvar Projektgruppen.

Helenius förvärvar Projektgruppen

Vid årsskiftet integrerades Projektgruppen i Mälardalen AB med Helenius verksamhet. Det sker som ett naturligt steg av flera års framgångsrikt samarbete. 

Projektgruppens spetskompetens inom projektledning kommer att bidra till att stärka Helenius position på marknaden.

De båda företagens profiler kompletterar varandra mycket bra. Sammanslagningen av verksamheterna kommer att ytterligare stärka Helenius förutsättningar att arbeta med stora och komplexa projekt och där leverera högklassiga projekterings- och projektledningstjänster. 

silverdal2

Välkommen till Silverdal

Sedan augusti finns Helenius i sina nya lokaler på Vetenskapsvägen 10 i Silverdal, Sollentuna. Det Green Building-certifierade huset är modernt och väl anpassat för att följa Helenius in i framtiden.

Bättre kommunikationer

Det var med utgångspunkt i förbättrad kommunikation som flyttprojektet tog sin början. Helenius är idag ett modernt ingenjörsföretag med goda samarbeten med kunder, nätverk och mellan medarbetare.

– I de nya lokalerna sitter vi tillsammans på ett plan och det öppnar möjlighet till bättre kommunikation mellan medarbetare, projekt och uppdragsgivare. Dessutom har vi direktutgång till en fantastisk takterrass, berättar Arne Wallström, vd på Helenius.

Skapat för trivsel, möten och samarbete

Det nya kontoret ligger på promenadavstånd från pendeltåget, bussar finns runt hörnet och den bilburna kommer uppskatta närheten till E4:an. Det är inte bara läget som utmärker sig. Huset är skapat för trivsel, möten och samarbete.

– Det stämmer. Nu får vi betydligt bättre mötesmöjligheter. Det finns dessutom en prisbelönt lunchrestaurang med kafé, och även konferenslokaler med ett stort auditorium, säger Arne Wallström.

Välkommen till Silverdal och ett nytt kliv med Helenius.